Άρδευση ραπανακιού

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:55, 10 Ιουλίου 2015 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Όταν οι αρδεύσεις δεν γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η υγρασία στο έδαφος είναι πότε υψηλή και πότε χαμηλή, το ραπανάκι αποκτά πιο έντονη γεύση και πιο σκληρή, σπογγώδη υφή. Το ραπανάκι καταστρέφεται πολύ γρήγορα όταν το νερό λιμνάζει στο χώμα. Είναι αναγκαία τα συχνά ποτίσματα της καλλιέργειας, έτσι ώστε το έδαφος να έχει πάντοτε την απαιτούμενη υγρασία (κυρίως στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των φυτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες). Όσο αφορά τα συστήματα άρδευσης στην καλλιέργεια του ραπανακιού, τα ίδια πάνω - κάτω εφαρμόζονται όπως και στο κουνουπίδι.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Σταυρανθή - Βιολογικός λαχανόκηπος, των Λαμπρόπουλο Παναγιώτη και Νυδριώτη Έφης, Γεωπόνων Γ.Π.Α M.Sc.