Πολλαπλασιασμός άνηθου
Οι χρησιμοποιούμενοι σπόροι άνηθου προέρχονται από ποικιλίες συμβατικής καλλιέργειας μετά από σχετική άδεια παρέκκλισης ή πρόκειται για εισαγόμενους βιολογικούς σπόρους ή τέλος σε μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από σποροπαραγωγή των ίδιων των βιοκαλλιεργητών. Η σπορά γίνεται στα πεταχτά (σε επίπεδο εδάφους ή σε διαμορφωμένες αλίες) ή σε γραμμές. Η γραμμική σπορά γίνεται σε επίπεδο εδάφους ή σε αναχώματα (για την αποφυγή υψηλής υγρασίας του εδάφους) και σε αποστάσεις μεταξύ των γραμμών 40cm. Το βάθος σποράς είναι περίπου λιγότερο από 0,5cm (επιφανειακά) σε ψιλοχωματισμένο έδαφος.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών- Άνηθος, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.