Ισοπέδωση εδάφους μαστιχόδενδρου

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:05, 21 Ιουλίου 2015 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η ισοπέδωση γίνεται με ασπρόχωμα καλά κοσκινισμένο. Το ασπρόχωμα πιέζεται καλά για να δημιουργηθεί λεία επιφάνεια. Οι σταγόνες της μαστίχας πάνω στο ασπρόχωμα αποκτούν λαμπρότητα και στεγνώνουν ευκολότερα. Εξ' άλλου το ασπρόχωμα αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο (CaCO3), το οποίο είναι αδρανές υλικό και δεν επηρεάζει την καθαρότητα, τις φυσικές και χημικές ιδιότητες της μαστίχας. Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή το χώμα δεν είναι ασπρόχωμα, η μαστίχα σκουραίνει και χάνει την εμπορική της αξία. Η μαστίχα αυτή που έχει σκούρο χρώμα, αποκαλείται μαυρομάστιχο. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η εργασία, αναμένεται τη 15η Ιουλίου να αρχίσει το πρώτο κέντημα.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Η επίδραση των χαρακτηριστικών του μαστιχοπαραγωγού στην παραγωγή και στην προώθηση της μαστίχας Χίου, πτυχιακή μελέτη της φοιτήτριας Ειρήνης Πιταούλη, Αθήνα 2004.