Συντήρηση μπανάνας
Η θερμοκρασία πρόψυξης και συντήρησης υπολογίζεται στους 13oC. H ελεγχόμενη ατμόσφαιρα υπολογίζεται στο 1,5-2,5% Ο2 και 7-10% CO2 αν θέλουμε να κάνουμε παράταση του χρόνου συντήρησης. Ο μεταχρωματισμός του καρπού γίνεται με αιθυλένιο.[1] Τοποθέτούμε το προϊόν σε θαλάμους με θερμοκρασία 15-18oC με σχετική υγρασία 90-95%. Η περιεκτικότητα του αιθυλενίου για 24 ώρες υπολογίζεται σε 100-150ppm.[2]
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
- ↑ Η καλλιέργεια της μπανανιάς