BRC

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 07:48, 13 Μαρτίου 2013 υπό τον A papageorgiou (Συζήτηση)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Το παρόν διεθνές πρότυπο μπορεί να εφαρμοστεί από όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες αποβλέπουν στην εξαγωγή των προϊόντων τους στις αλυσίδες υπεραγορών (supermarkets) κυρίως της Μεγάλης Βρετανίας.Το BRC Global Standards καθιερώθηκε το 1998 από την Συνομοσπονδία Λιανεμπορίου της Μεγάλης Βρετανίας αποσκοπώντας στην δημιουργία ενός κοινού Προτύπου Ασφάλειας Τροφίμων. Σκοπός του είναι η συνεχής αξιολόγηση όλων των επιχειρήσεων,που προμηθεύουν ή σκοπεύουν να προμηθεύσουν τις προαναφερθήσες υπεραγορές με επώνυμα (branded) προϊόντα, για τήρηση των προδιαγραφών που ορίζονται από το BRC Global Standard. Μεγάλη σημασία και προσοχή έχει δοθεί ώστε να γίνεται αρτιότερος έλεγχος των φυσικών κινδύνων και των αλλεργιογόνων ουσιών.Το BRC Global Standards μπορεί να συνδυασθεί κατά την εφαρμογή του και με άλλα παραπλήσια πρότυπα ασφαλείας τροφίμων όπως ISO 22000:2005 και IFS.

Σύμφωνα με τους στόχους του προτύπου BRC είναι ζωτικής σημασίας για τους λιανοπωλητές να έχουν εμπιστοσύνη σε προμηθευτές τους και είναι εξίσου σημαντικό για τους προμηθευτές να είναι σε θέση να αποδείξουν την ποιότητα της εργασίας τους στους λιανοπωλητές. Η εμβέλεια του BRC της Global Standards επιτρέπει και τα δύο μέρη να επιτύχουν το στόχο τους με την καθιέρωση ενός συνόλου στόχων, η οποία, μόλις αυτό επιτευχθεί, εγγυάται ένα ορισμένο επίπεδο του προϊόντος.

Για να καταστήσει τη διαδικασία πιστοποίησης για την επίτευξη όσο το δυνατόν απλούστερο, η BRC έχει εκδώσει μια σειρά από κατευθυντήριες γραμμές βέλτιστων πρακτικών που παρέχουν πρακτικές συμβουλές σχετικά με την εφαρμογή των διαφόρων απαιτήσεων στο πλαίσιο των Προτύπων. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές βέλτιστων πρακτικών θα βοηθήσει τους παραγωγούς και τους κατασκευαστές όλων των μεγεθών και των επιπέδων της εμπειρίας να προσεγγίσει τη διαδικασία πιστοποίησης με εμπιστοσύνη. Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές του προτύπου περιλαμβάνουν θεματικές περιοχές όπως:

  • Εσωτερικό έλεγχο
  • Χειρισμό παραπόνων
  • Έλεγχο παρασίτων
  • Ανάκληση προϊόντος
  • Ιχνηλασιμότητα
  • Ανίχνευση εξωτερικών σωμάτων

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία