Agro 3.4
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 14:27, 11 Μαρτίου 2013 υπό τον A papageorgiou (Συζήτηση)
Το τυποποιητήριο που επιθυμεί να λειτουργήσει στα πλαίσια του προτύπου Agro 3.4 πρέπει να ικανοποιεί κάποιες γενικές αρχές όπως:
- να έχει ορίσει τον επικεφαλή της διοίκησης και τον επιβλέποντα για την τήρηση της εφαρμογής του προτύπου
- να εφαρμόζει τις απαιτήσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τον τεμαχισμό, αποστέωση, επεξεργασία και συσκευασία του χοιρινού κρέατος καθώς και με τη λειτουργία του
- να εκπαιδεύει το προσωπικό αν παραστεί ανάγκη
- τα σφάγεια που εισάγονται στο τυποποιητήριο πρέπει να προέρχονται από πιστοποιημένα σφαγεία κατά Agro 3.3
- η διαδικασία τεμαχισμού, αποστέωσης, επεξεργασίας και συσκευασίας του χοιρινού κρέατος πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένα πλαίσια και με κάποιους περιορισμούς για την αποφυγή μολύνσεων των τροφίμων
- πρέπει να εφαρμόζονται όλοι οι κανόνες για την κατάλληλη κατασκευή των κτιρίων και την ύπαρξη όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής παραγωγής σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
- πρέπει να υπάρχουν ψυκτικοί χώροι που να εξασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη σωστή συντήρηση των προϊόντων
- πρέπει να υπάρχει συνεχής παροχή νερού και να αποδεικνύεται ότι το νερό είναι πόσιμο
- να τηρείται πρόγραμμα υγιεινής και σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σχεδίου που θα εκπονηθεί στα πλαίσια των αρχών του HACCP
- να τηρείται η ισχύουσα νομοθεσία για τη διαχείριση των αποβλήτων και
- να τηρούνται αρχεία και έγγραφα με βάση τις αρχές της ιχνηλασιμότητας