Agro 3.5
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 14:27, 11 Μαρτίου 2013 υπό τον A papageorgiou (Συζήτηση)
Η επιχείρηση που επιθυμεί να πιστοποιηθεί στα πλαίσια του προτύπου Agro 3.5 το οποίο αναφέρεται στα σημεία λιανικής πώλησης χοιρινού κρέατος πρέπει να ικανοποιεί κάποιες απαιτήσεις όπως:
- ο υπεύθυνος λειτουργίας ελέγχει και εξασφαλίζει ότι τηρούνται οι απαιτήσεις του προτύπου,ότι τηρούνται οι νομικές απαιτήσεις και εκπαιδεύει το προσωπικό αν χρειαστεί
- τα σφάγια ή τεμάχια πρέπει να προέρχονται από σφαγεία πιστοποιημένα κατά Agro 3.3 ή από τυποποιητήρια πιστοποιημένα κατά Agro 3.4 και να συνοδεύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα και σημάνσεις
- πρέπει να εφαρμόζονται όλοι οι κανόνες για την κατάλληλη κατασκευή των κτιρίων και την ύπαρξη όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής αποθήκευσης, έκθεσης και χειρισμού του κρέατος σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
- πρέπει να υπάρχουν ψυκτικοί χώροι που να εξασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη σωστή συντήρηση των προϊόντων
- πρέπει να καθιερωθεί και να τηρείται διαδικασία απολύμανσης και καθαριότητας των χώρων
- να τηρείται η ισχύουσα νομοθεσία για τη διαχείριση των αποβλήτων και
- να τηρούνται αρχεία και έγγραφα με βάση τις αρχές της ιχνηλασιμότητας