Ποικιλία πατάτας Mansour
Η Mansour καλλιεργείται κυρίως στην Πελοπόννησο και στην Ξάνθη είναι μια ποικιλία που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας πρώιμης ποικιλίας και τα χαρακτηριστικά μιας μεσοόψιμης. Οι κόνδυλοι είναι πολύ μεγάλοι, ωοειδείς, με κίτρινη σάρκα και με χαμηλή περιεκτικότητα σε ξηρή ουσία. Έχει μάλλον καλή αντοχή στην ξηρασία και τις μηχανικές ζημιές. Καλή αντοχή στον ιό Yn και μάλλον καλή αντοχή στον περονόσπορο των κονδύλων. Οι μεγάλοι κόνδυλοι με την καλή μαγειρική ποιότητα κάνουν την ποικιλία πολύ εμπορική.