Συντήρηση αγκινάρας
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:02, 14 Μαΐου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)
Συνήθως οι ανθοκεφαλές καταναλώνονται νωπές αμέσως μετά τη συγκομιδή. Η συγκομιδή τους με μικρό τμήμα του ποδίσκου (5-40cm) συντελεί στη καλύτερή τους διατήρηση. Στην περίπτωση που πρέπει να συντηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι τη τελική τους πώληση, τότε ιδανικές συνθήκες είναι θερμοκρασία 0oC και υψηλή σχετική υγρασία (90 - 95%). Οι ανθοκεφαλές καταναλώνονται ακόμα και με τη μορφή κονσέρβας ή και πιο συχνά καταψυγμένες.