Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Κακοτρύγης
Το σταφύλι της ποικιλίας αυτής είναι πολύ μεγάλου έως μεγάλου μήκους, μικρού βάρους, μέτριας πυκνότητας έως πυκνόραγο σταφύλι, κυλινδικού σχήματος. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές κατά μέσον όρο, που εμφανίζονται από τον τρίτο και τέταρτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους και έντονα ξυλοποιημένος. Η ράγα είναι μικρού μεγέθους, σφαιρικού σχήματος. Ο φλοιός είναι πρασινοκίτρινου χρώματος, υπάρχει ομοιομορφία χρώματος μεταξύ των ραγών με εμφανές το υπόλειμμα του στύλου. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι ιδιαίτερα μαλακή, μετρίως εύχυμη με απόδοση σε χυμό 57,5ml/100gr ραγών. Έχει υπόξινη γεύση χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Εμφανίζονται 3 γίγαρτα ανά ράγα που είναι μέτριου έως μεγάλου μεγέθους και μέτριου βάρους. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους με εύκολη την αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. O λευκός κακοτρύγης είναι μια από τις πλέον διαδεδομένες ποικιλίες, στα νησιά του Ιουνίου πελάγους.