Ποικιλία πατάτας Edzina
Από GAIApedia
Καλλιεργείται στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στην Αχαΐα και στην Ηλεία. Πρόκειται για μια ποικιλία πρώιμη -μεσοπρώιμη 90-100 ημερών, πολύ υψηλών αποδόσεων. Οι κόνδυλοι είναι πολύ μεγάλοι, ωοειδείς με κίτρινη σάρκα. Η επιδερμίδα είναι ανοιχτού κίτρινου χρώματος. Αυτός ο συνδυασμός των ελκυστικών κονδύλων με τις υψηλές στρεμματικές αποδόσεις κάνει την ποικιλία αυτή εξαιρετικά ελκυστική για τον καλλιεργητή και τον καταναλωτή. Μάλλον καλή αντοχή στον περονόσπορο των κονδύλων. Έχει μάλλον καλή αντοχή στην ξηρασία και στις μηχανικές ζημιές.