Κλάδεμα αβοκάντο
Το αβοκάντο διαμορφώνεται σε σχήμα κυπελλοειδές με 3 - 4 βραχίονες. Στα νεαρά δένδρα διενεργούνται κορυφολογήματα μετά από κάθε κύμα βλάστησης για τη δημιουργία πλάγιας βλάστησης και σχηματισμού κόμης με καλή δομή. Οι βλαστοί προς την κορυφή της κόμης συντέμνονται ελαφρά στις ορθόκλαδες ποικιλίες, αλλά με μεγάλη προσοχή. Το αυστηρό κλάδεμα μειωνεί την παραγωγή. Γι' αυτό συνίσταται το κλάδεμα καρποφορίας να είναι ελαφρό. Βασικά αφιρούνται οι ξεροί και προσβεβλημένοι και οι υγιείς αραιώνονται ή συντέμνονται για την αύξηση του αερισμού και του ηλιακού φωτός στο εσωτερικό μέρος της κόμης των δέντρων. Μερικές φορές, για την αύξηση της παραγωγής στις παρενιαυτοφορούσες ποικιλίες, όπως είναι η Fuerte διενεργείται χαρακώμα στους βραχίονες, το οποίο πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Η τεχνική όμως αυτή δεν αυξάνει και την παραγωγή των παραγωγικών ποικιλιών.