Μαρμελάδα ακτινίδιο
Από GAIApedia
Για την παρασκευή της απαιτούνται 500gr ακτινίδια ώριμα, 400gr ζάχαρη, 3-4 σταγόνες λεμόνι και ελάχιστη σκόνη βανίλιας. Γίνεται καθαρισμός των ώριμων ακτινιδίων και τα κόβουμε κομμάτια. Τοποθετούνται μέσα στην κατσαρόλα και πολτοποιούνται. Έπειτα προστίθεται 1 φλυτζάνι του καφέ νερό, η σκόνη βανίλιας και η ζάχαρη και ρίχνονται στη κατσαρόλα να βράσουν. Αφήνεται να σιγοβράσει περίπου 10 λεπτά. Όταν αφρίσει αφαιρείται ο λευκός αφρός με ένα κουτάλι για να μείνει καθαρή η μαρμελάδα. Έπειτα προστίθενται οι σταγόνες λεμονιού αφού έχει απομακρυνθεί ο αφρός και σιγοβράζεται άλλα 5 λεπτά. Τελευταίο στάδιο είναι το άδειασμα σε αποστειρωμένα βαζάκια.