Ξένη ποικιλία οινοποιίας Aglianico
Από GAIApedia
Ερυθρή ποικιλία αμπέλου με ελληνική καταγωγή με πολύ ζωηρή με πρώιμη βλάστηση και όψιμη ωρίμανση, η παραγωγή είναι μέση και σταθερή. Δίνει ένα κρασί αρμονικό με έντονο χρώμα ρουμπινί, ταννικό, γεμάτο σώμα. Έχει δυνατότητες να παράγει οίνους μεγάλης παλαίωσης. Είναι επιτρεπόμενη ποικιλία στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος.