Ξένη ποικιλία οινοποιίας Malvasia aromatica
Από GAIApedia
Λευκή ποικιλία η οποία καλλιεργείται κυρίως στην Ιταλία. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε μικρή έκταση όμως με εντυπωσιακά ποιοτικά αποτελέσματα. Φυτό ζωηρό, μέτρια παραγωγικό, με αντοχή στο βοτρύτη, δέχεται μακρύ κλάδεμα. Δίνει κρασιά υψηλόβαθμα με ελαφρά μοσχάτη γεύση και χρυσαφί χρώμα ενώ θεωρείται πολύ καλή επιλογή για γλυκά “dessert”. Ευδοκιμεί κυρίως στη Κρήτη, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί και στην Πελοπόννησο.