Ομάδα II - Χρωστικές τροφίμων βάσει της αρχής quantum satis
Από GAIApedia
Χρωστικές τροφίμων βάσει της αρχής quantum satis
| Αριθμός Ε | Όνομα |
|---|---|
| E 101 | Ριβοφλαβίνες |
| E 140 | Χλωροφύλλες και χλωροφυλλίνες |
| E 141 | Σύμπλοκα των χλωροφυλλών και χλωροφυλλινών με χαλκό |
| E 150a | Απλό καραμελόχρωμα |
| E 150b | Καυστικό θειώδες καραμελόχρωμα |
| E 150c | Εναμμώνιο καραμελόχρωμα |
| E 150d | Εναμμώνιο θειώδες καραμελόχρωμα |
| E 153 | Φυτικός άνθρακας |
| E 160a | Καροτένια |
| E 160c | Εκχύλισμα πάπρικας, καψανθίνη, καψορουμπίνη |
| E 162 | Ερυθρά χρωστική της ρίζας των τεύτλων, βετανίνη |
| E 163 | Ανθοκυανίνες |
| E 170 | Ανθρακικό ασβέστιο |
| E 171 | Διοξείδιο του τιτανίου |
| E 172 | Οξείδια και υδροξείδια του σιδήρου |
Βιβλιογραφία
- ↑ Οδηγός ορθής πρακτικής για τις επιχειρήσεις παραγωγής ζαχαρωδών προϊόντων, Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, Αθήνα Απρίλιος 2013

