Ποικιλία αμυγδαλιάς Genco
Ο καρπός της έχει σχήμα μάλλον ωοειδές και κέλυφος σκληρό. Η ψίχα είναι ωοειδές, με καλή γεύση. Θεωρείται ποικιλία πολύ παραγωγική, καλής ποιότητας, με ποσοστό ψίχας 26-30%. Χαρακτηρίζεται από την παραγωγή διπλόσπερμων αμυγδάλων μέχρι ποσοστού 2-4%. Ωριμάζει κατά τα μέσα Σεπτέμβη. Σαν δέντρο είναι μέτριας ζωηρότητας, με βλάστηση ελαφρά πλαγιόκλαδη και ανθεκτική στη ξηρασία. Ως προς την άνθηση χαρακτηρίζεται ως οψιμανθής (τέλη Φλεβάρη έως αρχές Μάρτη). Κατάγεται από την Ιταλία.