Ποικιλία αμυγδαλιάς Thompson
Από GAIApedia
Ο καρπός της έχει σχήμα επίμηκες, μυτερό και κέλυφος εύθραυστο. Η ψίχα είναι επίμηκες, μυτερή με υπόπικρη γεύση. Θεωρείται ποικιλία παραγωγική, καλής ποιότητας, με ποσοστό ψίχας 60-65%. Χαρακτηρίζεται από την παραγωγή διπλόσπερμων αμυγδάλων σε ποσοστό 4-6%. Ωριμάζει περί τα τέλη του δευτέρου δεκαημέρου του Σεπτέμβρη. Σαν δέντρο είναι ζωηρή, με ορθόκλαδη βλάστηση και ανθεκτική στη μονίλια. Παρουσιάζει αρκετά μέτρια τάση για παρενιαυτοφορία και μπαίνει πολύ γρήγορα σε καρποφορία. Ως προς την άνθηση χαρακτηρίζεται ως οψιμανθής (από αρχές έως τέλη Μαρτίου). Συγκομίζεται δύσκολα και για αυτό η καλλιέργειά της έχει μειωθεί σημαντικά. Κατάγεται από τις Η.Π.Α.