Ποικιλίες παντζαριού
Monaco (Carmin)
Πρώιμο υβρίδιο πολύ υψηλών αποδόσεων. Ρίζα απόλυτα στρογγυλή, διαμέτρου 6–7,5cm με λεία εξωτερική επιδερμίδα και βαθύ κόκκινο χρώμα εξωτερικά και εσωτερικά χωρίς καθόλου άσπρες ζώνες. Συνεκτική και τραγανή με ψηλό δείκτη συντήρησης και μεταποίησης.
Detroit 5
Εξαιρετική ποικιλία με ζωηρή φυλλική επιφάνεια και παχιά, ολοστρόγγυλη ρίζα. Η ρίζα είναι στρογγυλή με βαθειά κόκκινη σάρκα, χωρίς λευκές ζώνες. Ωριμάζει σε 60–70 ημέρες μετά τη σπορά και διακρίνεται για τη σταθερότητα και την ομοιομορφία της παραγωγής της. Υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, ιδιαίτερα ανθεκτικό στη ζέστη και το ξεβλάστωμα.
Detroit 2
Στρογγυλό παντζάρι, έντονου κόκκινου χρώματος, μέσα και έξω, διαμέτρου 5cm, με κοντό φύλλο. Ωριμάζει σε 65 ημέρες και δίνει σταθερή και ομοιόμορφη παραγωγή.
D’Egypte
Παντζάρι ελαφρά πεπλατυσμένο, διαμέτρου 6-8cm. Ρίζα με βαθύ κόκκινο χρώμα, φύλλωμα μέσης ανάπτυξης, ευθύ, βαθυπράσινο με λευκά–κόκκινα νεύρα. Ανθεκτικό στο ξεβλάστωμα.
Cylindra
Μακρύ, λείο, σκούρο κόκκινο παντζάρι μήκους 15–20cm και διαμέτρου 3,5–5cm. Σάρκα βαθειά κόκκινη, χωρίς άσπρες ζώνες. Ωριμάζει 65-75 ημέρες από τη μεταφύτευση. Εύγευστο και κατάλληλο για βιομηχανική επεξεργασία και τυποποίηση.