Συγκομιδή και διαχείριση σποροπαραγωγικής καλλιέργειας περσικού τριφυλλιού
Από GAIApedia
Συνήθως γίνεται ελαφρά βόσκηση ή μία κοπή κατά την άνοιξη και η επόμενη αναβλάστηση αφήνεται για την παραγωγή σπόρου. Οι σπόροι τινάζουν εύκολα. Για το λόγο αυτό η συγκομιδή πρέπει να γίνεται έγκαιρα, όταν οι ταξιανθίες πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα. Συνήθως γίνεται θερισμός και μετά την αποξήρανση, αλωνισμός. Μπορεί όμως να γίνει και θεριζοαλωνισμός με τις θεριζοαλωνιστικές των χειμερινών σιτηρών, μετά από κατάλληλη ρύθμιση.