Συγκομιδή της Παπάγιας
Οι καρποί της Παπάγιας συγκομίζονται με το χέρι, με τη βοήθεια μαχαιριού και τοποθετούνται σε ειδικά κιβώτια επιστρωμένα με χαρτί και με το τμήμα του καρπού, που βρίσκεται προς τον ποδίσκο, προς τα κάτω για να μη μωλωπιστούν. Οι εργάτες πρέπει να φορούν γάντια και ποδιές, γιατί το γάλα που παράγεται ερεθίζει το δέρμα. Είναι όμως αναγκαίο οι καρποί στο συσκευαστήριο να απολυμανθούν με ζεστό ατμό (490C για 20 λεπτά της ώρας και ακολούθως σε κρύο νερό για άλλα 20 λεπτά της ώρας) ή με διβρωμιούχο αιθυλένιο και στη συνέχεια να ταξινομηθούν κατά μέγεθος και να συσκευαστούν σε ειδικά χάρτινα κιβώτια. Η παραγωγή ανά δένδρο και ανά έτος ανέρχεται στα 60-90kg.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001