Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ασθένεια τριτικάλε Σκωριάσεις"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | Η εξάπλωση της [[Καλλιέργεια σίκαλης |καλλιέργειας]] της [[Σίκαλη φυτό |σίκαλης]] κατά τα τελευταία χρόνια προκάλεσε την εμφάνιση μολυσματικών στελεχών διαφόρων παθογόνων, με αποτέλεσμα να παρουσιασθούν ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες, όπως η μαύρη σκωρίαση στην Αυστραλία και η κίτρινη σκωρίαση στην Αν. Αφρική και τη Ν. Αμερική. Οι [[Ασθένεια σιταριού Σκωριάσεις |σκωριάσεις]] είναι γνωστές ασθένειες των σιτηρών και μία απ' τις πιο καταστρεπτικές [[Ασθένειες σιταριού |ασθένειες του σιταριού]]. Οι καταστροφές στην [[Καλλιέργεια σιταριού |καλλιέργεια του σιταριού]] οφείλονται σε μειωμένη φωτοσυνθετική δραστηριότητα λόγω βλάβης των φωτοσυνθετικών ιστών, σε αυξημένες απώλειες νερού μέσω της καταστραμμένης επιδερμίδας του φυτού και στον παρασιτισμό του [[Μύκητες |μήκυτα]]. Οι [[Μορφολογικά χαρακτηριστικά σιταριού |καρποί]] είναι παραμορφωμένοι και με μικρή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. | ||
+ | |||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
Γραμμή 4: | Γραμμή 6: | ||
[[είναι ασθένεια του φυτού::Τριτικάλε φυτό| ]] | [[είναι ασθένεια του φυτού::Τριτικάλε φυτό| ]] | ||
[[είναι προσβολή της ασθένειας::Σκωρίαση| ]] | [[είναι προσβολή της ασθένειας::Σκωρίαση| ]] | ||
− | [[κατάσταση δημοσίευσης:: | + | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
__NOTOC__ | __NOTOC__ |
Αναθεώρηση της 07:15, 30 Αυγούστου 2013
Η εξάπλωση της καλλιέργειας της σίκαλης κατά τα τελευταία χρόνια προκάλεσε την εμφάνιση μολυσματικών στελεχών διαφόρων παθογόνων, με αποτέλεσμα να παρουσιασθούν ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες, όπως η μαύρη σκωρίαση στην Αυστραλία και η κίτρινη σκωρίαση στην Αν. Αφρική και τη Ν. Αμερική. Οι σκωριάσεις είναι γνωστές ασθένειες των σιτηρών και μία απ' τις πιο καταστρεπτικές ασθένειες του σιταριού. Οι καταστροφές στην καλλιέργεια του σιταριού οφείλονται σε μειωμένη φωτοσυνθετική δραστηριότητα λόγω βλάβης των φωτοσυνθετικών ιστών, σε αυξημένες απώλειες νερού μέσω της καταστραμμένης επιδερμίδας του φυτού και στον παρασιτισμό του μήκυτα. Οι καρποί είναι παραμορφωμένοι και με μικρή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.