Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σπορά ραπανακιού"
(Νέα σελίδα με 'Το ραπανάκι σπέρνεται κατευθείαν στο χωράφι όλες τις εποχές, κυρίως όμως σπ...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Το [[Ραπανάκι φυτό|ραπανάκι]] σπέρνεται κατευθείαν στο χωράφι όλες τις εποχές, κυρίως όμως σπέρνεται στο τέλος του χειμώνα (Φλεβάρη - Μάρτιο) και στο τέλος του καλοκαιριού μέχρι όλο το φθινόπωρο (τέλος Αυγούστου - Νοέμβριο). Το έδαφος πρέπει να είναι καλά ισοπεδώμενο, ενώ οι [[Ποικιλίες ραπανακιού|ποικιλίες]] που δημιουργούν μακρόστενη γογγυλόριζα μπορούν να σπαρούν και σε αναχώματα, για να είναι πιο εύκολη η εξαγωγή της [[Βοτανικά χαρακτηριστικά ραπανακιού|γογγυλόριζας]] κατά την [[Συγκομιδή | + | Το [[Ραπανάκι φυτό|ραπανάκι]] σπέρνεται κατευθείαν στο χωράφι όλες τις εποχές, κυρίως όμως σπέρνεται στο τέλος του χειμώνα (Φλεβάρη - Μάρτιο) και στο τέλος του καλοκαιριού μέχρι όλο το φθινόπωρο (τέλος Αυγούστου - Νοέμβριο). Το έδαφος πρέπει να είναι καλά ισοπεδώμενο, ενώ οι [[Ποικιλίες ραπανακιού|ποικιλίες]] που δημιουργούν μακρόστενη γογγυλόριζα μπορούν να σπαρούν και σε αναχώματα, για να είναι πιο εύκολη η εξαγωγή της [[Βοτανικά χαρακτηριστικά ραπανακιού|γογγυλόριζας]] κατά την [[Συγκομιδή ραπανακιού|συγκομιδή]]. Το βάθος σποράς είναι περίπου 1cm και σε [[Εδαφικές συνθήκες ραπανακιού|έδαφος]] με αρκετή υγρασία. Για έκταση 1 στρέμματος απαιτούνται 2 - 4kg σπόρου. |
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ραπανακιού| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ραπανακιού| ]] |
Αναθεώρηση της 10:17, 4 Νοεμβρίου 2013
Το ραπανάκι σπέρνεται κατευθείαν στο χωράφι όλες τις εποχές, κυρίως όμως σπέρνεται στο τέλος του χειμώνα (Φλεβάρη - Μάρτιο) και στο τέλος του καλοκαιριού μέχρι όλο το φθινόπωρο (τέλος Αυγούστου - Νοέμβριο). Το έδαφος πρέπει να είναι καλά ισοπεδώμενο, ενώ οι ποικιλίες που δημιουργούν μακρόστενη γογγυλόριζα μπορούν να σπαρούν και σε αναχώματα, για να είναι πιο εύκολη η εξαγωγή της γογγυλόριζας κατά την συγκομιδή. Το βάθος σποράς είναι περίπου 1cm και σε έδαφος με αρκετή υγρασία. Για έκταση 1 στρέμματος απαιτούνται 2 - 4kg σπόρου.