Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ξένη ποικιλία οινοποιίας Malvasia aromatica"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Malvasia aromatica Λευκή ποικιλία η οποία Καλλιέργεια ...') |
|||
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
[[Image:Malvasia aromatica.jpg|thumb|px20|Malvasia aromatica]] | [[Image:Malvasia aromatica.jpg|thumb|px20|Malvasia aromatica]] | ||
− | Λευκή [[Ποικιλίες αμπέλου|ποικιλία]] η οποία [[Καλλιέργεια | + | Λευκή [[Ποικιλίες αμπέλου|ποικιλία]] η οποία [[Καλλιέργεια αμπελιού|καλλιεργείται]] κυρίως στην Ιταλία. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε μικρή έκταση όμως με εντυπωσιακά ποιοτικά αποτελέσματα. [[Αμπέλι|Φυτό]] ζωηρό, μέτρια παραγωγικό, με αντοχή στο [[Βοτρύτης αμπέλου|βοτρύτη]], δέχεται μακρύ [[Κλάδεμα αμπελιού|κλάδεμα]]. Δίνει [[Κρασί|κρασιά]] υψηλόβαθμα με ελαφρά μοσχάτη γεύση και χρυσαφί χρώμα ενώ θεωρείται πολύ καλή επιλογή για γλυκά “dessert”. Ευδοκιμεί κυρίως στη Κρήτη, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί και στην Πελοπόννησο. |
[[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Πηλώδη εδάφη| ]] | [[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Πηλώδη εδάφη| ]] | ||
[[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Αμμώδη εδάφη| ]] | [[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Αμμώδη εδάφη| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αργολίδας| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αρκαδίας| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αχαΐας| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ηλείας| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κορινθίας| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λακωνίας| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Μεσσηνίας| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ηρακλείου| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λασιθίου| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ρεθύμνης| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Χανίων| ]] | ||
[[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]] | [[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
[[Category:Αμπέλι]] | [[Category:Αμπέλι]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 13:54, 11 Νοεμβρίου 2014
Λευκή ποικιλία η οποία καλλιεργείται κυρίως στην Ιταλία. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε μικρή έκταση όμως με εντυπωσιακά ποιοτικά αποτελέσματα. Φυτό ζωηρό, μέτρια παραγωγικό, με αντοχή στο βοτρύτη, δέχεται μακρύ κλάδεμα. Δίνει κρασιά υψηλόβαθμα με ελαφρά μοσχάτη γεύση και χρυσαφί χρώμα ενώ θεωρείται πολύ καλή επιλογή για γλυκά “dessert”. Ευδοκιμεί κυρίως στη Κρήτη, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί και στην Πελοπόννησο.