Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Κορόμηλο"
(8 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | [[Image:Κορόμηλα.png|thumb|200px|Κορόμηλα]] | ||
+ | [[Image:Μαρμελάδα από κορόμηλο.png|thumb|200px|Μαρμελάδα από κορόμηλο]] | ||
+ | [[Image:Γλυκό του κουταλιού από κορόμηλο.png|thumb|200px|Γλυκό του κουταλιού από κορόμηλο]] | ||
+ | |||
{{{top_heading|==}}}Συντήρηση{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Συντήρηση{{{top_heading|==}}} | ||
− | + | Τα [[Κορόμηλο|κορόμηλα]] καλό είναι να μην μπουν στο ψυγείο, αλλά να παραμείνουν 2-3 ημέρες στην φρουτιέρα και να καταναλωθούν φρέσκα.<ref name="Η θρεπτική αξία των δαμάσκηνων"/> | |
{{{top_heading|==}}}Διατροφική αξία{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Διατροφική αξία{{{top_heading|==}}} | ||
− | + | Έχει αρωματική γλυκιά ή υπόξινη γεύση και καταναλώνονται κυρίως νωπά, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την παρασκευή νόστιμων μαρμελάδων ή λικέρ.<ref name="Διατροφική αξία κορόμηλου"/> Θεωρείται αποτοξινωτική και αντιγηραντική τροφή και ξεχωρίζει για τις μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α και C που περιέχει, όπως επίσης για την ευεργετική δράση του κατά της αρθρίτιδας και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων. Επιπλέον οι άφθονες φυτικές ίνες του, ξορκίζουν τη δυσκοιλιότητα (πίνοντας παράλληλα άφθονο νερό). Κοινό συστατικό του είναι και το νικοτινικό οξύ (αλλιώς νιασίνη ή Β3), μια βιταμίνη που βοηθά στην απελευθέρωση ενέργειας από την τροφή. Το [[Κορόμηλο|κορόμηλο]] βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των αντιοξειδωτικών τροφών και εκτός των άλλων προστατεύουν την καλή λειτουργία το εγκεφάλου, της καρδιάς, του νευρικού συστήματος και των ματιών, ενώ δρουν κατά της υπερτροφίας του προστάτη.<ref name="Η θρεπτική αξία των δαμάσκηνων"/> | |
==Σχετικές σελίδες== | ==Σχετικές σελίδες== | ||
Γραμμή 16: | Γραμμή 20: | ||
==Βιβλιογραφία== | ==Βιβλιογραφία== | ||
− | + | <references> | |
+ | <ref name="Διατροφική αξία κορόμηλου"> Κορομηλιά, "Κτήμα και κήπος" τεύχος 16, Ιούλιος - Αύγουστος 2014. </ref> | ||
+ | <ref name="Η θρεπτική αξία των δαμάσκηνων"> [{{#show:Ιστοσελίδα Aegina light/Κορόμηλο: Ένα εξαιρετικό φρούτο με αντιγηραντικές ιδιότητες| ?has link}} Κορόμηλο: Ένα εξαιρετικό φρούτο με αντιγηραντικές ιδιότητες.]</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[Category:Προϊόν πυρηνόκαρπου δένδρου]] | [[Category:Προϊόν πυρηνόκαρπου δένδρου]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 14:17, 10 Δεκεμβρίου 2014
Περιεχόμενα
Συντήρηση
Τα κορόμηλα καλό είναι να μην μπουν στο ψυγείο, αλλά να παραμείνουν 2-3 ημέρες στην φρουτιέρα και να καταναλωθούν φρέσκα.[1]
Διατροφική αξία
Έχει αρωματική γλυκιά ή υπόξινη γεύση και καταναλώνονται κυρίως νωπά, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την παρασκευή νόστιμων μαρμελάδων ή λικέρ.[2] Θεωρείται αποτοξινωτική και αντιγηραντική τροφή και ξεχωρίζει για τις μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α και C που περιέχει, όπως επίσης για την ευεργετική δράση του κατά της αρθρίτιδας και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων. Επιπλέον οι άφθονες φυτικές ίνες του, ξορκίζουν τη δυσκοιλιότητα (πίνοντας παράλληλα άφθονο νερό). Κοινό συστατικό του είναι και το νικοτινικό οξύ (αλλιώς νιασίνη ή Β3), μια βιταμίνη που βοηθά στην απελευθέρωση ενέργειας από την τροφή. Το κορόμηλο βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των αντιοξειδωτικών τροφών και εκτός των άλλων προστατεύουν την καλή λειτουργία το εγκεφάλου, της καρδιάς, του νευρικού συστήματος και των ματιών, ενώ δρουν κατά της υπερτροφίας του προστάτη.[1]
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ 1,0 1,1 Κορόμηλο: Ένα εξαιρετικό φρούτο με αντιγηραντικές ιδιότητες.
- ↑ Κορομηλιά, "Κτήμα και κήπος" τεύχος 16, Ιούλιος - Αύγουστος 2014.