Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Χρήστης:K kaponi"
Από GAIApedia
(Διαγραφή του περιεχομένου της σελίδας) |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | {{{top_heading|==}}}Γενικά στοιχεία{{{top_heading|==}}} | ||
+ | Η παπάγια <ref name="Γενικά Στοιχεία Παπάγιας"/> κατάγεται από την τροπική Αμερική και από εκεί διαδόθηκε σε όλες τις τροπικές χώρες της υφηλίου. Οι κυριότερες παραγωγικές χώρες της παπάγιας είναι η Ινδία (225.000 τόνους), το Μεξικό (200.000 τόνους), η Βραζιλία (115.000 τόνους), το Περού (66.000 τόνους), η Βενεζουέλα (65.000 τόνους) και οι Φιλιππίνες (55.000 τόνους). Η παγκόσμια ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 3.683.000 τόνους (FAO, 1988). Στην Ελλάδα δεν καλλιεργείται συστηματικά, αλλά απαντάται στην Κρήτη. | ||
+ | |||
+ | ==Πληροφοριακά στοιχεία== | ||
+ | |||
+ | {{Πληροφοριακά στοιχεία φυτού}} | ||
+ | |||
+ | ==Ευδοκιμεί στις περιοχές== | ||
+ | |||
+ | {{Γεωγραφικά πληροφοριακά στοιχεία}} | ||
+ | |||
+ | ==Σχετικές σελίδες== | ||
+ | *[[Ανοιξιάτικα σιτηρά]] | ||
+ | *[[Καλλιέργεια αραβόσιτου]] | ||
+ | *[[Σιτηρά]] | ||
+ | *[[Βοτανικά χαρακτηριστικά αραβόσιτου]] | ||
+ | *[[Αραβόσιτος προϊόν]] | ||
+ | *[[Κλιματικές συνθήκες αραβόσιτου]] | ||
+ | *[[Εδαφικές συνθήκες αραβόσιτου]] | ||
+ | *[[Ανάπτυξη του φυτού του αραβόσιτου]] | ||
+ | *[[Ποικιλίες αραβόσιτου]] | ||
+ | *[[Εχθροί του αραβόσιτου]] | ||
+ | *[[Ασθένειες αραβόσιτου]] | ||
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | |||
+ | <references> | ||
+ | |||
+ | <ref name="Γενικά Στοιχεία Παπάγιας"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001.</ref> | ||
+ | |||
+ | </references> | ||
+ | |||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λασιθίου| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ηρακλείου| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ρεθύμνης| ]] | ||
+ | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Χανίων| ]] | ||
+ | |||
+ | [[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Λασιθίου| ]] | ||
+ | [[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Ηρακλείου| ]] | ||
+ | [[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Ρεθύμνης| ]] | ||
+ | [[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Χανίων| ]] | ||
+ | |||
+ | [[Category:Φυτό_Μ]] | ||
+ | [[Category:Ανοιξιάτικο σιτηρό]] | ||
+ | [[παράγει::Αραβόσιτος προϊόν| ]] | ||
+ | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
+ | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Αναθεώρηση της 10:33, 21 Μαΐου 2015
Γενικά στοιχεία
Η παπάγια [1] κατάγεται από την τροπική Αμερική και από εκεί διαδόθηκε σε όλες τις τροπικές χώρες της υφηλίου. Οι κυριότερες παραγωγικές χώρες της παπάγιας είναι η Ινδία (225.000 τόνους), το Μεξικό (200.000 τόνους), η Βραζιλία (115.000 τόνους), το Περού (66.000 τόνους), η Βενεζουέλα (65.000 τόνους) και οι Φιλιππίνες (55.000 τόνους). Η παγκόσμια ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 3.683.000 τόνους (FAO, 1988). Στην Ελλάδα δεν καλλιεργείται συστηματικά, αλλά απαντάται στην Κρήτη.
Πληροφοριακά στοιχεία
Ευδοκιμεί στις περιοχές
Σχετικές σελίδες
- Ανοιξιάτικα σιτηρά
- Καλλιέργεια αραβόσιτου
- Σιτηρά
- Βοτανικά χαρακτηριστικά αραβόσιτου
- Αραβόσιτος προϊόν
- Κλιματικές συνθήκες αραβόσιτου
- Εδαφικές συνθήκες αραβόσιτου
- Ανάπτυξη του φυτού του αραβόσιτου
- Ποικιλίες αραβόσιτου
- Εχθροί του αραβόσιτου
- Ασθένειες αραβόσιτου
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001.