Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλίες παντζαριού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 18: Γραμμή 18:
  
 
{{:Ποικιλία παντζαριού Cylindra|top_heading={{{top_heading|==}}}=}}
 
{{:Ποικιλία παντζαριού Cylindra|top_heading={{{top_heading|==}}}=}}
 +
 +
<ref name="Οι ποικιλίες του παντζαριού"/>
 +
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Οι ποικιλίες του παντζαριού"> [{{#show:Ιστοσελίδα Agroset/Ποικιλίες παντζαριού| ?has link}} Οι ποικιλίες του παντζαριού].</ref>
 +
</references>
 +
  
 
[[Category:Κατάλογος]]
 
[[Category:Κατάλογος]]
Γραμμή 23: Γραμμή 31:
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 08:59, 9 Ιουλίου 2015

Monaco (Carmin)

Ποικιλία παντζαριού Monaco (Carmin)

Πρώιμο υβρίδιο πολύ υψηλών αποδόσεων. Ρίζα απόλυτα στρογγυλή, διαμέτρου 6–7,5cm με λεία εξωτερική επιδερμίδα και βαθύ κόκκινο χρώμα εξωτερικά και εσωτερικά χωρίς καθόλου άσπρες ζώνες. Συνεκτική και τραγανή με ψηλό δείκτη συντήρησης και μεταποίησης.

Detroit 5

Ποικιλία παντζαριού Detroit 5

Εξαιρετική ποικιλία με ζωηρή φυλλική επιφάνεια και παχιά, ολοστρόγγυλη ρίζα. Η ρίζα είναι στρογγυλή με βαθειά κόκκινη σάρκα, χωρίς λευκές ζώνες. Ωριμάζει σε 60–70 ημέρες μετά τη σπορά και διακρίνεται για τη σταθερότητα και την ομοιομορφία της παραγωγής της. Υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, ιδιαίτερα ανθεκτικό στη ζέστη και το ξεβλάστωμα.

Detroit 2

Ποικιλία παντζαριού Detroit 2

Στρογγυλό παντζάρι, έντονου κόκκινου χρώματος, μέσα και έξω, διαμέτρου 5cm, με κοντό φύλλο. Ωριμάζει σε 65 ημέρες και δίνει σταθερή και ομοιόμορφη παραγωγή.

D’Egypte

Ποικιλία παντζαριού D’Egypte

Παντζάρι ελαφρά πεπλατυσμένο, διαμέτρου 6-8cm. Ρίζα με βαθύ κόκκινο χρώμα, φύλλωμα μέσης ανάπτυξης, ευθύ, βαθυπράσινο με λευκά–κόκκινα νεύρα. Ανθεκτικό στο ξεβλάστωμα.

Cylindra

Μακρύ, λείο, σκούρο κόκκινο παντζάρι μήκους 15–20cm και διαμέτρου 3,5–5cm. Σάρκα βαθειά κόκκινη, χωρίς άσπρες ζώνες. Ωριμάζει 65-75 ημέρες από τη μεταφύτευση. Εύγευστο και κατάλληλο για βιομηχανική επεξεργασία και τυποποίηση.

[1]

Βιβλιογραφία

  1. Οι ποικιλίες του παντζαριού.