Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφικές συνθήκες ραπανακιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, μέσης σύστασης, γόνιμο και καλά αποστραγγιζό...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, [[Πηλώδη εδάφη|μέσης σύστασης]], γόνιμο και καλά αποστραγγιζόμενο. Το pH του εδάφους θα πρέπει να βρίσκεται στο εύρος 5 - 6,8. Σε εδάφη με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία οι γογγυλόριζες δεν αναπτύσσονται ποιοτικά καλά και έχουν πικρή γεύση.  
+
Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, [[Πηλώδη εδάφη|μέσης σύστασης]], γόνιμο και καλά αποστραγγιζόμενο. Το pH του εδάφους θα πρέπει να βρίσκεται στο εύρος 5 - 6,8. Σε εδάφη με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία οι γογγυλόριζες δεν αναπτύσσονται ποιοτικά καλά και έχουν πικρή γεύση.<ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Ραπανάκι φυτό| ]]
 
[[σχετίζεται με::Ραπανάκι φυτό| ]]
Γραμμή 8: Γραμμή 13:
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::6.8| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::6.8| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 10:01, 10 Ιουλίου 2015

Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, μέσης σύστασης, γόνιμο και καλά αποστραγγιζόμενο. Το pH του εδάφους θα πρέπει να βρίσκεται στο εύρος 5 - 6,8. Σε εδάφη με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία οι γογγυλόριζες δεν αναπτύσσονται ποιοτικά καλά και έχουν πικρή γεύση.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.