Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφικές συνθήκες ραπανακιού"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, μέσης σύστασης, γόνιμο και καλά αποστραγγιζό...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, [[Πηλώδη εδάφη|μέσης σύστασης]], γόνιμο και καλά αποστραγγιζόμενο. Το pH του εδάφους θα πρέπει να βρίσκεται στο εύρος 5 - 6,8. Σε εδάφη με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία οι γογγυλόριζες δεν αναπτύσσονται ποιοτικά καλά και έχουν πικρή γεύση. | + | Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, [[Πηλώδη εδάφη|μέσης σύστασης]], γόνιμο και καλά αποστραγγιζόμενο. Το pH του εδάφους θα πρέπει να βρίσκεται στο εύρος 5 - 6,8. Σε εδάφη με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία οι γογγυλόριζες δεν αναπτύσσονται ποιοτικά καλά και έχουν πικρή γεύση.<ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[σχετίζεται με::Ραπανάκι φυτό| ]] | [[σχετίζεται με::Ραπανάκι φυτό| ]] | ||
Γραμμή 8: | Γραμμή 13: | ||
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5| ]] | [[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5| ]] | ||
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::6.8| ]] | [[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::6.8| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 10:01, 10 Ιουλίου 2015
Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, μέσης σύστασης, γόνιμο και καλά αποστραγγιζόμενο. Το pH του εδάφους θα πρέπει να βρίσκεται στο εύρος 5 - 6,8. Σε εδάφη με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία οι γογγυλόριζες δεν αναπτύσσονται ποιοτικά καλά και έχουν πικρή γεύση.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.