Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Λίπανση λάχανου Βρυξελλών"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | [[Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών|Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών]] με απόδοση 3 τόνους / στρέμμα, αφαιρεί από το [[Εδαφικές συνθήκες λάχανου Βρυξελλών|έδαφος]] 15kg αζώτου (Ν), 9kg Ρ<sub>2</sub>Ο<sub>5</sub> και 24kg Κ<sub>2</sub>Ο (ή αλλιώς 15kg [[Άζωτο|αζώτου]] (N), 3,9kg [[Φώσφορος|φωσφόρου]] (Ρ) και 20kg [[Κάλιο|καλίου]] (Κ)). Το 1/2 ή 2/3 της ποσότητας του αζώτου προστίθεται πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας, ενώ το υπόλοιπο δίνεται μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά λάχανου Βρυξελλών|κεφαλές]] (περίπου τέλος του καλοκαιριού) σε 2 - 3 δόσεις. Επίσης είναι ευαίσθητο στην έλλειψη [[Βόριο|βορίου]] και [[Μολυβδένιο|μολυβδαινίου]] και για αυτό είναι καλό ανάλογα με την περίπτωση, να συμπεριλαμβάνονται και αυτά τα στοιχεία στη λίπανση. | + | [[Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών|Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών]] με απόδοση 3 τόνους / στρέμμα, αφαιρεί από το [[Εδαφικές συνθήκες λάχανου Βρυξελλών|έδαφος]] 15kg αζώτου (Ν), 9kg Ρ<sub>2</sub>Ο<sub>5</sub> και 24kg Κ<sub>2</sub>Ο (ή αλλιώς 15kg [[Άζωτο|αζώτου]] (N), 3,9kg [[Φώσφορος|φωσφόρου]] (Ρ) και 20kg [[Κάλιο|καλίου]] (Κ)). Το 1/2 ή 2/3 της ποσότητας του αζώτου προστίθεται πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας, ενώ το υπόλοιπο δίνεται μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά λάχανου Βρυξελλών|κεφαλές]] (περίπου τέλος του καλοκαιριού) σε 2 - 3 δόσεις. Επίσης είναι ευαίσθητο στην έλλειψη [[Βόριο|βορίου]] και [[Μολυβδένιο|μολυβδαινίου]] και για αυτό είναι καλό ανάλογα με την περίπτωση, να συμπεριλαμβάνονται και αυτά τα στοιχεία στη λίπανση.<ref name="Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Λάχανο Βρυξελλών, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 12:56, 10 Ιουλίου 2015
Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών με απόδοση 3 τόνους / στρέμμα, αφαιρεί από το έδαφος 15kg αζώτου (Ν), 9kg Ρ2Ο5 και 24kg Κ2Ο (ή αλλιώς 15kg αζώτου (N), 3,9kg φωσφόρου (Ρ) και 20kg καλίου (Κ)). Το 1/2 ή 2/3 της ποσότητας του αζώτου προστίθεται πριν από την εγκατάσταση της καλλιέργειας, ενώ το υπόλοιπο δίνεται μόλις αρχίζουν να εμφανίζονται οι κεφαλές (περίπου τέλος του καλοκαιριού) σε 2 - 3 δόσεις. Επίσης είναι ευαίσθητο στην έλλειψη βορίου και μολυβδαινίου και για αυτό είναι καλό ανάλογα με την περίπτωση, να συμπεριλαμβάνονται και αυτά τα στοιχεία στη λίπανση.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Λάχανο Βρυξελλών, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.