Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αζωτούχος λίπανση στη μηλιά"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
(4 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το χρώμα των [[Μηλιά#Βοτανικά χαρακτηριστικά|φύλλων]] και η αύξηση της βλάστησης στα περισσότερα οπωροφόρα δένδρα αποτελούν περιορισμένης σημασίας Ν-δείκτες. Επομένως η ανάλυση φύλλων, κάθε χρόνο αποτελεί αξιόπιστο δείκτη διατηρήσεως του αζώτου στο επιθυμητό επίπεδο. Όταν η ανάλυση φύλλων δείξει περίσσεια αζώτου, τότε την επόμενη χρονιά η προστιθέμενη ποσότητα αζώτου πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισι και η ανάλυση των φύλλων να επαναληφθεί. Αν αποτύχουμε να φέρουμε το άζωτο στο επιθυμητό επίπεδο, τότε θα πρέπει να προγραμματίσουμε να μη γίνει νέα προσθήκη αζώτου ή θα πρέπει να προσθέσουμε κάθε χρόνο 6 μονάδες αζώτου κατά στρέμμα μέχρι να το φέρουμε σε επιθυμητό επίπεδο. Όταν τα δέντρα παρουσιάζουν συμπτώματα τροφοπενίας αζώτου, τότε οι προστιθέμενες ποσότητες αζώτου πρέπει να διπλασιαστούν ή να αυξηθούν στο επίπεδο, που συνηθίζεται στην περιοχή όπου βρίσκεται ο μηλεώνας. Συνήθως το άζωτο προστίθεται από τα τέλη του χειμώνα μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.
+
Το χρώμα των [[Βοτανικά χαρακτηριστικά μηλιάς |φύλλων]] και η αύξηση της βλάστησης στα περισσότερα οπωροφόρα [[δενδρώδεις καλλιέργειες |δένδρα]] αποτελούν περιορισμένης σημασίας Ν-δείκτες. Επομένως η ανάλυση φύλλων, κάθε χρόνο αποτελεί αξιόπιστο δείκτη διατηρήσεως του αζώτου στο επιθυμητό επίπεδο. Όταν η ανάλυση φύλλων δείξει περίσσεια αζώτου, τότε την επόμενη χρονιά η προστιθέμενη ποσότητα αζώτου πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισι και η ανάλυση των φύλλων να επαναληφθεί. Αν αποτύχουμε να φέρουμε το άζωτο στο επιθυμητό επίπεδο, τότε θα πρέπει να προγραμματίσουμε να μη γίνει νέα προσθήκη αζώτου ή θα πρέπει να προσθέσουμε κάθε χρόνο 6 μονάδες αζώτου κατά στρέμμα μέχρι να το φέρουμε σε επιθυμητό επίπεδο. Όταν τα δέντρα παρουσιάζουν συμπτώματα τροφοπενίας αζώτου, τότε οι προστιθέμενες ποσότητες αζώτου πρέπει να διπλασιαστούν ή να αυξηθούν στο επίπεδο, που συνηθίζεται στην περιοχή όπου βρίσκεται ο μηλεώνας. Συνήθως το άζωτο προστίθεται από τα τέλη του χειμώνα μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.
  
 +
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια μηλιάς| ]]
 +
 +
[[πόσο αφορά σε γεωργό::10| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__

Τελευταία αναθεώρηση της 11:50, 20 Ιουλίου 2016

Το χρώμα των φύλλων και η αύξηση της βλάστησης στα περισσότερα οπωροφόρα δένδρα αποτελούν περιορισμένης σημασίας Ν-δείκτες. Επομένως η ανάλυση φύλλων, κάθε χρόνο αποτελεί αξιόπιστο δείκτη διατηρήσεως του αζώτου στο επιθυμητό επίπεδο. Όταν η ανάλυση φύλλων δείξει περίσσεια αζώτου, τότε την επόμενη χρονιά η προστιθέμενη ποσότητα αζώτου πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισι και η ανάλυση των φύλλων να επαναληφθεί. Αν αποτύχουμε να φέρουμε το άζωτο στο επιθυμητό επίπεδο, τότε θα πρέπει να προγραμματίσουμε να μη γίνει νέα προσθήκη αζώτου ή θα πρέπει να προσθέσουμε κάθε χρόνο 6 μονάδες αζώτου κατά στρέμμα μέχρι να το φέρουμε σε επιθυμητό επίπεδο. Όταν τα δέντρα παρουσιάζουν συμπτώματα τροφοπενίας αζώτου, τότε οι προστιθέμενες ποσότητες αζώτου πρέπει να διπλασιαστούν ή να αυξηθούν στο επίπεδο, που συνηθίζεται στην περιοχή όπου βρίσκεται ο μηλεώνας. Συνήθως το άζωτο προστίθεται από τα τέλη του χειμώνα μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.