Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Η φυλή Guernsey"
(2 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται) | |||
Γραμμή 3: | Γραμμή 3: | ||
Το νησί Guernsey, ένα μικρό νησί στο αγγλικό Κανάλι στα ανοικτά των ακτών της Γαλλίας, είναι η γενέτειρα της [[βοοειδή |αγελάδας]] Guernsey. | Το νησί Guernsey, ένα μικρό νησί στο αγγλικό Κανάλι στα ανοικτά των ακτών της Γαλλίας, είναι η γενέτειρα της [[βοοειδή |αγελάδας]] Guernsey. | ||
− | Η [[φυλές βοοειδών |ράτσα]] Guernsey είναι γνωστή για την παραγωγή υψηλού βουτύρου, [[διατροφική αξία αγελαδινού γάλακτος |γάλακτος υψηλής πρωτείνης]], με υψηλή συγκέντρωση βήτα καροτίνης. Η φυλή αυτή είναι μεσαίου μεγέθους και παράγει γάλα υψηλής ποιότητας ενώ καταναλώνουν 20-30% λιγότερη [[ζωοτροφές |ζωοτροφή]] ανά κιλό γάλακτος που παράγεται από τις μεγαλύτερες [[Γαλακτοπαραγωγικός τύπος βοοειδών και οι κυριότερες φυλές |γαλακτοκομικές φυλές]]. Είναι επίσης γνωστά για το ότι έχουν μικρότερο προβλεπόμενο διάστημα τοκετού και έχουν μικρότερη μέση ηλικία πρώτου μοσχαριού από τις μεγαλύτερες φυλές. Άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά των Guernsey είναι η έλλειψη ανεπιθύμητων γενετικών χαρακτηριστικών και η προσαρμοστικότητα σε θερμότερα κλίματα. | + | Η [[φυλές βοοειδών |ράτσα]] Guernsey <ref name="Φυλή Guernsey"/> είναι γνωστή για την παραγωγή υψηλού βουτύρου, [[διατροφική αξία αγελαδινού γάλακτος |γάλακτος υψηλής πρωτείνης]], με υψηλή συγκέντρωση βήτα καροτίνης. Η φυλή αυτή είναι μεσαίου μεγέθους και παράγει γάλα υψηλής ποιότητας ενώ καταναλώνουν 20-30% λιγότερη [[ζωοτροφές |ζωοτροφή]] ανά κιλό γάλακτος που παράγεται από τις μεγαλύτερες [[Γαλακτοπαραγωγικός τύπος βοοειδών και οι κυριότερες φυλές |γαλακτοκομικές φυλές]]. Είναι επίσης γνωστά για το ότι έχουν μικρότερο προβλεπόμενο διάστημα τοκετού και έχουν μικρότερη μέση ηλικία πρώτου μοσχαριού από τις μεγαλύτερες φυλές. Άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά των Guernsey είναι η έλλειψη ανεπιθύμητων γενετικών χαρακτηριστικών και η προσαρμοστικότητα σε θερμότερα κλίματα. |
− | Τα Guernsey επίσης βόσκουν εξαιρετικά. Λόγω των ικανοτήτων της στη βόσκηση, της ευγενικής διάθεσης και της ικανότητας να παράγει αποδοτικά γάλα με λιγότερη ζωοτροφή από άλλες φυλές, είναι η ιδανική υποψήφια για εντατική βόσκηση. Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων μπορούν να πραγματοποιήσουν το δυναμικό τους κέρδος μειώνοντας τη διαχείριση των κερδών. | + | Τα [[Ξενικές φυλές βοοειδών |Guernsey]] επίσης βόσκουν εξαιρετικά. Λόγω των ικανοτήτων της στη βόσκηση, της ευγενικής διάθεσης και της ικανότητας να παράγει αποδοτικά γάλα με λιγότερη ζωοτροφή από άλλες φυλές, είναι η ιδανική υποψήφια για εντατική βόσκηση. Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων μπορούν να πραγματοποιήσουν το δυναμικό τους κέρδος μειώνοντας τη διαχείριση των κερδών. |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | |||
+ | <references> | ||
+ | |||
+ | <ref name="Φυλή Guernsey"> [{{#show: Ιστοσελίδα Agroname.com/Guernsey| ?has link}} Ιστοσελίδα Agroname.com - Γαλακτοπαραγωγική Φυλή βοοειδών Guernsey]</ref> | ||
+ | |||
+ | |||
+ | </references> | ||
[[είναι φυλή του ζώου::Βοοειδή| ]] | [[είναι φυλή του ζώου::Βοοειδή| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 09:46, 8 Απριλίου 2015
Το νησί Guernsey, ένα μικρό νησί στο αγγλικό Κανάλι στα ανοικτά των ακτών της Γαλλίας, είναι η γενέτειρα της αγελάδας Guernsey.
Η ράτσα Guernsey [1] είναι γνωστή για την παραγωγή υψηλού βουτύρου, γάλακτος υψηλής πρωτείνης, με υψηλή συγκέντρωση βήτα καροτίνης. Η φυλή αυτή είναι μεσαίου μεγέθους και παράγει γάλα υψηλής ποιότητας ενώ καταναλώνουν 20-30% λιγότερη ζωοτροφή ανά κιλό γάλακτος που παράγεται από τις μεγαλύτερες γαλακτοκομικές φυλές. Είναι επίσης γνωστά για το ότι έχουν μικρότερο προβλεπόμενο διάστημα τοκετού και έχουν μικρότερη μέση ηλικία πρώτου μοσχαριού από τις μεγαλύτερες φυλές. Άλλα ελκυστικά χαρακτηριστικά των Guernsey είναι η έλλειψη ανεπιθύμητων γενετικών χαρακτηριστικών και η προσαρμοστικότητα σε θερμότερα κλίματα.
Τα Guernsey επίσης βόσκουν εξαιρετικά. Λόγω των ικανοτήτων της στη βόσκηση, της ευγενικής διάθεσης και της ικανότητας να παράγει αποδοτικά γάλα με λιγότερη ζωοτροφή από άλλες φυλές, είναι η ιδανική υποψήφια για εντατική βόσκηση. Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων μπορούν να πραγματοποιήσουν το δυναμικό τους κέρδος μειώνοντας τη διαχείριση των κερδών.