Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Μικρόκαρπη ποικιλία ελιάς Ασπρολιά"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η ποικιλία αυτή έχει καλλωπιστική μόνο αξία. Σαν δένδρο θεωρείται μέσης ζωηρότητας. Τα φύλλα της είναι βαθυπράσινα, μήκους 6,62cm και πλάτους 1,04cm. Ο καρπός έχει σχήμα κυλινδροκωνικό, χρώμα λευκό κατά την ωρίμανση και μέσο βάρος 0,6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 2,5:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 12,5%. Η καλλιεργούμενη σε περιορισμένη έκταση στο νομό Λευκάδας ποικιλία με την ονομασία Ασπρολιά, η οποία παράγει λάδι καλής ποιότητας, αποτελεί διαφορετική ποικιλία. | + | Η [[Ποικιλίες ελιάς |ποικιλία]] αυτή έχει καλλωπιστική μόνο αξία. Σαν δένδρο θεωρείται μέσης ζωηρότητας. Τα φύλλα της [[Μικρόκαρπες ποικιλίες ελιάς |ποικιλίας]] αυτής είναι βαθυπράσινα, μήκους 6,62cm και πλάτους 1,04cm. Ο καρπός έχει σχήμα κυλινδροκωνικό, χρώμα λευκό κατά την ωρίμανση και μέσο βάρος 0,6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 2,5:1. Η περιεκτικότητα του [[Επιτραπέζια ελιά |καρπού]] σε λάδι φθάνει στο 12,5%. Η [[Καλλιέργεια ελιάς |καλλιεργούμενη]] σε περιορισμένη έκταση στο νομό Λευκάδας ποικιλία με την ονομασία Ασπρολιά, η οποία παράγει [[Ελαιόλαδο |λάδι]] καλής ποιότητας, αποτελεί διαφορετική ποικιλία [[Ελιά |ελιάς]]. |
[[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]] | [[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]] | ||
Γραμμή 6: | Γραμμή 6: | ||
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λευκάδος| ]] | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λευκάδος| ]] | ||
[[Category:Ελιά]] | [[Category:Ελιά]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Τελευταία αναθεώρηση της 13:50, 21 Ιουνίου 2016
Η ποικιλία αυτή έχει καλλωπιστική μόνο αξία. Σαν δένδρο θεωρείται μέσης ζωηρότητας. Τα φύλλα της ποικιλίας αυτής είναι βαθυπράσινα, μήκους 6,62cm και πλάτους 1,04cm. Ο καρπός έχει σχήμα κυλινδροκωνικό, χρώμα λευκό κατά την ωρίμανση και μέσο βάρος 0,6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 2,5:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 12,5%. Η καλλιεργούμενη σε περιορισμένη έκταση στο νομό Λευκάδας ποικιλία με την ονομασία Ασπρολιά, η οποία παράγει λάδι καλής ποιότητας, αποτελεί διαφορετική ποικιλία ελιάς.