Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εγκαταστάσεις αιγοπροβάτων"
Γραμμή 25: | Γραμμή 25: | ||
[[πόσο αφορά σε κτηνοτρόφο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε κτηνοτρόφο::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε κτηνίατρο::10| ]] | [[πόσο αφορά σε κτηνίατρο::10| ]] | ||
− | [[κατάσταση δημοσίευσης:: | + | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
__NOTOC__ | __NOTOC__ |
Αναθεώρηση της 10:00, 7 Ιανουαρίου 2014
Οι παράγοντες που επηρεάζουν το σχεδιασμό ενός αιγοπροβατοστασίου είναι οι παρακάτω:
- Η κατεύθυνση παραγωγής (κρεοπαραγωγή ή γαλακτοπαραγωγή)
- Το μέγεθος της μονάδας (αρχικό, τελικό και επεκτασιμότητα)
- Η φυλή των εκτρεφόμενων ζώων
- Το σύστημα εκτροφής
- Το κλίμα και το έδαφος
- Οι ανάγκες σε εργασία και εκμηχάνιση
- Οι οικονομικές δυνατότητες του εκτροφέα
- Ο συγχρονισμός του οίστρου
- Ο χρόνος απογαλακτισμού
- Η εφαρμογή τεχνητής γαλουχίας
- Το πρόγραμμα ανανέωσης του ποιμνίου.
Άλλες παράμετροι είναι οι τοπικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, η διαθεσιμότητα ζωοτροφών, βοσκοτόπων, νερού, ηλεκτρικού, η ύπαρξη ζωοτεχνικών προβλημάτων (π.χ. προσαρμοστικότητα ή ασθένειες), οι υγειονομικοί κανονισμοί, η προσβασιμότητα, οι επιδοτήσεις.
Όσον αφορά στο διαχωρισμό των ζώων και την ομαδοποίησή τους, αυτό γίνεται ως εξής: Θηλυκά αλμεγόμενα ή σε ξηρά περίοδο, θηλυκά μη έγκυα, αρσενικά αναπαραγωγής, ζώα αντικατάστασης, αμνοερίφια προς πώληση, πάχυνση ή αναπαραγωγή. Η σύνθεση του πληθυσμού ενός κοπαδιού αλλάζει κατά τη διάρκεια του χρόνου. Επίσης μεταβάλλεται ο αριθμός και η επιφάνεια των απαραίτητων χώρων.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εγκαταστάσεις των αιγοπροβάτων ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο. Αιγοπροβατοστάσια.