Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Δείκτης micronaire"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Ο δείκτης ''micronaire'' αποτελεί ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού και αναφέτρεται σε δύο τεχνολογικά χαρακτηριστικά του: τη λεπτότητα των ινών και την ωριμότητά τους. Η ελάχιστη τιμή του δείκτη ''micronaire'' για να είναι ένα βαμβάκι αποδεκτό είναι 3,40. Μια χαμηλά τιμή του δείκτη ''micronaire'' μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες εκτός από την ύπαρξη ανώριμων ινών που μπορεί να προκαλέσουν μείωση της ποιότητας όπως: προσβολές εντόμων και ασθενειών, έλλειψη νερού, πρώιμη αποφύλλωση κλπ. | + | Ο δείκτης ''micronaire'' αποτελεί ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του [[βαμβάκι |βαμβακιού]] και αναφέτρεται σε δύο τεχνολογικά χαρακτηριστικά του: τη λεπτότητα των ινών και την ωριμότητά τους. Η ελάχιστη τιμή του δείκτη ''micronaire'' για να είναι ένα βαμβάκι αποδεκτό είναι 3,40. Μια χαμηλά τιμή του δείκτη ''micronaire'' μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες εκτός από την ύπαρξη ανώριμων ινών που μπορεί να προκαλέσουν μείωση της ποιότητας όπως: προσβολές εντόμων και ασθενειών, έλλειψη νερού, πρώιμη αποφύλλωση κλπ. |
Χαµηλός δείκτης ''micronaire'' μπορεί να σηµαίνει είτε λεπτές είτε ανώριµες ίνες. ∆υστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα προσδιορισµού της αιτίας μιας μικρής τιµής ''micronaire''. Τα βαμβάκια με μεγάλο ποσοστό ανώριµων ινών είναι ανεπιθύμητα στην υφαντουργία διότι | Χαµηλός δείκτης ''micronaire'' μπορεί να σηµαίνει είτε λεπτές είτε ανώριµες ίνες. ∆υστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα προσδιορισµού της αιτίας μιας μικρής τιµής ''micronaire''. Τα βαμβάκια με μεγάλο ποσοστό ανώριµων ινών είναι ανεπιθύμητα στην υφαντουργία διότι | ||
παρουσιάζουν προβλήµατα στην επεξεργασία τους. | παρουσιάζουν προβλήµατα στην επεξεργασία τους. | ||
+ | |||
[[σχετίζεται με::Σύσπορο βαμβάκι| ]] | [[σχετίζεται με::Σύσπορο βαμβάκι| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] |
Αναθεώρηση της 09:16, 6 Ιουνίου 2016
Ο δείκτης micronaire αποτελεί ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού και αναφέτρεται σε δύο τεχνολογικά χαρακτηριστικά του: τη λεπτότητα των ινών και την ωριμότητά τους. Η ελάχιστη τιμή του δείκτη micronaire για να είναι ένα βαμβάκι αποδεκτό είναι 3,40. Μια χαμηλά τιμή του δείκτη micronaire μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες εκτός από την ύπαρξη ανώριμων ινών που μπορεί να προκαλέσουν μείωση της ποιότητας όπως: προσβολές εντόμων και ασθενειών, έλλειψη νερού, πρώιμη αποφύλλωση κλπ.
Χαµηλός δείκτης micronaire μπορεί να σηµαίνει είτε λεπτές είτε ανώριµες ίνες. ∆υστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα προσδιορισµού της αιτίας μιας μικρής τιµής micronaire. Τα βαμβάκια με μεγάλο ποσοστό ανώριµων ινών είναι ανεπιθύμητα στην υφαντουργία διότι παρουσιάζουν προβλήµατα στην επεξεργασία τους.