Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή ραπανακιού"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Τα [[Ραπανάκι προϊόν|ραπανάκια]] συγκομίζονται μόλις αποκτήσουν εμπορεύσιμο μέγεθος, ενώ εάν παραμείνουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο [[Εδαφικές συνθήκες ραπανακιού|έδαφος]] τότε υποβαθμίζονται ποιοτικά και η υφή τους γίνεται σπογγώδης. Η συγκομιδή ξεκινάει 2 μήνες μετά τη [[Σπορά ραπανακιού|σπορά]]. Τα [[Ραπανάκι φυτό|φυτά]] εκριζώνονται, στη συνέχεια πλένονται και οδηγούνται στην αγορά σε δεσμίδες.<ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"/> | + | Τα [[Ραπανάκι προϊόν |ραπανάκια]] συγκομίζονται μόλις αποκτήσουν εμπορεύσιμο μέγεθος, ενώ εάν παραμείνουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο [[Εδαφικές συνθήκες ραπανακιού |έδαφος]] τότε υποβαθμίζονται ποιοτικά και η υφή τους γίνεται σπογγώδης. Η συγκομιδή ξεκινάει 2 μήνες μετά τη [[Σπορά ραπανακιού |σπορά]]. Τα [[Ραπανάκι φυτό |φυτά]] εκριζώνονται, στη συνέχεια πλένονται και οδηγούνται στην αγορά σε δεσμίδες.<ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"/> |
==Βιβλιογραφία== | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | |||
<references> | <references> | ||
− | <ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008 | + | |
+ | <ref name="Καλλιέργεια ραπανακιού"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008</ref> | ||
+ | |||
</references> | </references> | ||
Γραμμή 10: | Γραμμή 13: | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ραπανακιού| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ραπανακιού| ]] | ||
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Τελευταία αναθεώρηση της 09:34, 22 Ιουλίου 2016
Τα ραπανάκια συγκομίζονται μόλις αποκτήσουν εμπορεύσιμο μέγεθος, ενώ εάν παραμείνουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο έδαφος τότε υποβαθμίζονται ποιοτικά και η υφή τους γίνεται σπογγώδης. Η συγκομιδή ξεκινάει 2 μήνες μετά τη σπορά. Τα φυτά εκριζώνονται, στη συνέχεια πλένονται και οδηγούνται στην αγορά σε δεσμίδες.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Ραπανάκι, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008