Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία κουκιάς Σόλων"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με ' Category:Κουκί κτηνοτροφικό είναι ποι...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | Η [[Ποικιλίες κουκιάς |ποικιλία]] αυτή πρόκειται για μια ελληνική δημιουργία, η οποία προήλθε από τη σύνθεση συγγενικών κλώνων. Είναι πρώιμη συνθετική [[Κτηνοτροφικές ποικιλίες κουκιάς |ποικιλία]] χειμερινού τύπου, υψηλής και ποιοτικής παραγωγής. Προσαρμόζεται άριστα στα ελληνικά περιβάλλοντα ενώ χαρακτηρίζεται ως πολύ ανθεκτική στη [[Ασθένεια κουκιάς Σκληρωτίνια |σκληρωτίνια]], καθώς και στις ιολογικές [[Ασθένειες κουκιάς |ασθένειες]] των [[κουκί |κουκιών]]. | ||
+ | Ο [[Βοτανικά χαρακτηριστικά κουκιάς |καρπός]] αποτελεί άριστη πηγή πρωτεΐνης (23%-25%) με καλή περιεκτικότητα φυσικών αμινοξέων και πρόκειται για καλή πηγή ενέργειας και [[φώσφορος |φωσφόρου]]. | ||
+ | |||
+ | Εμπλουτίζει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό το [[τύποι εδαφών |έδαφος]] σε αζωτοβακτήρια. | ||
[[Category:Κουκί κτηνοτροφικό]] | [[Category:Κουκί κτηνοτροφικό]] |
Αναθεώρηση της 14:15, 16 Σεπτεμβρίου 2013
Η ποικιλία αυτή πρόκειται για μια ελληνική δημιουργία, η οποία προήλθε από τη σύνθεση συγγενικών κλώνων. Είναι πρώιμη συνθετική ποικιλία χειμερινού τύπου, υψηλής και ποιοτικής παραγωγής. Προσαρμόζεται άριστα στα ελληνικά περιβάλλοντα ενώ χαρακτηρίζεται ως πολύ ανθεκτική στη σκληρωτίνια, καθώς και στις ιολογικές ασθένειες των κουκιών.
Ο καρπός αποτελεί άριστη πηγή πρωτεΐνης (23%-25%) με καλή περιεκτικότητα φυσικών αμινοξέων και πρόκειται για καλή πηγή ενέργειας και φωσφόρου.
Εμπλουτίζει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό το έδαφος σε αζωτοβακτήρια.