Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλίες ραδικιού"
(Νέα σελίδα με '{{{top_heading|==}}} Άγριο κόκκινο{{{top_heading|==}}} {{:Ποικιλία ραδικιού...') |
(Καμία διαφορά)
|
Αναθεώρηση της 08:13, 7 Νοεμβρίου 2013
Περιεχόμενα
Άγριο κόκκινο
Ποικιλία που παράγει ένα κοντό φυτό, με σγουρό φύλλωμα. Το στέλεχός του και τα φύλλα του είναι χρώματος κόκκινου η γεύση του είναι γλυκιά, και ενδείκνυται για παραγωγή μιας κοπής.
Ήμερο
Ποικιλία που παράγει όρθιο και ψηλό φυτό. Τα φύλλα του είναι ακέραια πλατιά και το χρώμα του στελέχους και των φύλλων είναι λευκό. Η γεύση του είναι γλυκιά.
Ιταλικό
Ποικιλία που παράγει όρθιο και ψηλό φυτό. Τα φύλλα του είναι ψαλιδωτά και το στέλεχος του χρώμα κόκκινο. Η γεύση του είναι πικρή σε σχέση με τα υπόλοιπα ραδίκια. Η ποικιλία ενδείκνυται για πολλές κοπές.
Ταραξάκο
Ραδίκι άγριο με μικρά κατσαρά ψαλιδωτά φύλλα. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα χολαγωγά φυτά και επίσης είναι ένα εξαιρετικό διουρητικό, πολύ καλό τονωτικό, χωνευτικό και αποτοξινωτικό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C , D, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο.
Καβουράκι
Ποικιλία που παράγει ένα μικρό φυτό με πολύ κατσαρό φύλλωμα. Το χρώμα του φύλλου είναι πράσινο και μοιάζει με μικρή μπάλα. Η ποικιλία χαρακτηρίζεται για το σχήμα της και την πικάντικη της γεύση.
Πικραλίδα
Ποικιλία άγρια, με κατσαρό φύλλο. Το στέλεχος του είναι λευκό με ελαφρύ κόκκινο χρώμα στη βάση του.
Catalogna
Ποικιλία που παράγει ένα όρθιο ψηλό φυτό, με λεπτά ψαλιδωτά φύλλα. Το χρώμα του φύλλου και του στελέχους είναι λευκό και η γεύση τους γλυκιά.
Άγριο άσπρο
Ποικιλία που παράγει κοντό φυτό, με σγουρά φύλλα. Το χρώμα του στελέχους και των φύλλων είναι λευκό και η γεύση τους πικρή. Η ποικιλία ενδείκνυται για 2 έως 4 κοπές τουλάχιστον.