Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Πρωτόγαλα χοιρομητέρας, Σύσταση-Διαθεσιμότητα"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η σύσταση του πρωτογάλακτος είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή του γάλακτος των [[χοίροι |χοιρομητέρων]]. | + | Η σύσταση του πρωτογάλακτος είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή του γάλακτος των [[χοίροι |χοιρομητέρων]]. Το ποσοστό των πρωτεϊνών είναι μεγαλύτερο στο πρωτόγαλα από ό,τι στο γάλα (17% έναντι 6%) κυρίως λόγω των ανοσογλοβουλινών, γεγονός που διαμορφώνει και τα συνολικά στερεά του πρωτογάλακτος σε υψηλότερα επίπεδα (30% έναντι 20%). |
<ref name="Πρωτόγαλα"/> | <ref name="Πρωτόγαλα"/> |
Αναθεώρηση της 09:42, 16 Σεπτεμβρίου 2014
Η σύσταση του πρωτογάλακτος είναι σημαντικά διαφορετική από αυτή του γάλακτος των χοιρομητέρων. Το ποσοστό των πρωτεϊνών είναι μεγαλύτερο στο πρωτόγαλα από ό,τι στο γάλα (17% έναντι 6%) κυρίως λόγω των ανοσογλοβουλινών, γεγονός που διαμορφώνει και τα συνολικά στερεά του πρωτογάλακτος σε υψηλότερα επίπεδα (30% έναντι 20%).
Βιβλιογραφία
- ↑ "Χοιροτροφία I. Η εκτροφή του παχυνόμενου χοιριδίου", Στέλιος Δεληγεώργης, Επίκουρος Καθηγητής Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας, Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών