Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Χρήστης:K kaponi"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Διαγραφή του περιεχομένου της σελίδας)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 +
{{{top_heading|==}}}Γενικά στοιχεία{{{top_heading|==}}}
  
 +
Η παπάγια <ref name="Γενικά Στοιχεία Παπάγιας"/> κατάγεται από την τροπική Αμερική και από εκεί διαδόθηκε σε όλες τις τροπικές χώρες της υφηλίου. Οι κυριότερες παραγωγικές χώρες της παπάγιας είναι η Ινδία (225.000 τόνους), το Μεξικό (200.000 τόνους), η Βραζιλία (115.000 τόνους), το Περού (66.000 τόνους), η Βενεζουέλα (65.000 τόνους) και οι Φιλιππίνες (55.000 τόνους). Η παγκόσμια ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 3.683.000 τόνους (FAO, 1988). Στην Ελλάδα δεν καλλιεργείται συστηματικά, αλλά απαντάται στην Κρήτη.
 +
 +
==Πληροφοριακά στοιχεία==
 +
 +
{{Πληροφοριακά στοιχεία φυτού}}
 +
 +
==Ευδοκιμεί στις περιοχές==
 +
 +
{{Γεωγραφικά πληροφοριακά στοιχεία}}
 +
 +
==Σχετικές σελίδες==
 +
*[[Ανοιξιάτικα σιτηρά]]
 +
*[[Καλλιέργεια αραβόσιτου]]
 +
*[[Σιτηρά]]
 +
*[[Βοτανικά χαρακτηριστικά αραβόσιτου]]
 +
*[[Αραβόσιτος προϊόν]]
 +
*[[Κλιματικές συνθήκες αραβόσιτου]]
 +
*[[Εδαφικές συνθήκες αραβόσιτου]]
 +
*[[Ανάπτυξη του φυτού του αραβόσιτου]]
 +
*[[Ποικιλίες αραβόσιτου]]
 +
*[[Εχθροί του αραβόσιτου]]
 +
*[[Ασθένειες αραβόσιτου]]
 +
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
 +
<references>
 +
 +
<ref name="Γενικά Στοιχεία Παπάγιας"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001.</ref>
 +
 +
</references>
 +
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λασιθίου| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ηρακλείου| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ρεθύμνης| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Χανίων| ]]
 +
 +
[[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Λασιθίου| ]]
 +
[[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Ηρακλείου| ]]
 +
[[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Ρεθύμνης| ]]
 +
[[σχετίζεται γεωγραφικά με::Νομός Χανίων| ]]
 +
 +
[[Category:Φυτό_Μ]]
 +
[[Category:Ανοιξιάτικο σιτηρό]]
 +
[[παράγει::Αραβόσιτος προϊόν| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
__NOTOC__

Αναθεώρηση της 10:33, 21 Μαΐου 2015

Γενικά στοιχεία

Η παπάγια [1] κατάγεται από την τροπική Αμερική και από εκεί διαδόθηκε σε όλες τις τροπικές χώρες της υφηλίου. Οι κυριότερες παραγωγικές χώρες της παπάγιας είναι η Ινδία (225.000 τόνους), το Μεξικό (200.000 τόνους), η Βραζιλία (115.000 τόνους), το Περού (66.000 τόνους), η Βενεζουέλα (65.000 τόνους) και οι Φιλιππίνες (55.000 τόνους). Η παγκόσμια ετήσια παραγωγή ανέρχεται σε 3.683.000 τόνους (FAO, 1988). Στην Ελλάδα δεν καλλιεργείται συστηματικά, αλλά απαντάται στην Κρήτη.

Πληροφοριακά στοιχεία

Ευδοκιμεί στις περιοχές

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001.