Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Επίδραση του μεγέθους του δένδρου επί της παραγωγικής ικανότητας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Γενικά, τα μεγάλα [[Δενδρώδεις καλλιέργειες|δένδρα]] έχουν μικρότερη παραγωγική ικανότητα από ότι τα μικρά δένδρα. Οι Forshey και Μckay συνέκριναν την κατανομή των υδατανθράκων μεταξύ ενός [[Νάνα υποκείμενα μηλιάς|νάνου δένδρου μηλιάς]] (υποκείμενο Μ7) ύψους 3.1 μέτρων και ενός μεγάλου δένδρου [[Υποκείμενα σπορόφυτα μηλιάς|(υποκείμενο σπορόφυτο)]]  
+
Γενικά, τα μεγάλα [[Δενδρώδεις καλλιέργειες|δένδρα]] έχουν μικρότερη παραγωγική ικανότητα από ότι τα μικρά δένδρα. Οι Forshey και Μckay συνέκριναν την κατανομή των υδατανθράκων μεταξύ ενός [[Νάνα υποκείμενα μηλιάς|νάνου δένδρου μηλιάς]] (υποκείμενο Μ7) ύψους 3.1 μέτρων και ενός μεγάλου δένδρου [[Υποκείμενα σπορόφυτα μηλιάς|(υποκείμενο σπορόφυτο)]] ύψους 8.4 μέτρων.
 +
 
 +
Διαπίστωσαν, ότι το μικρό δένδρο κατένεμε τους υδατάνθρακες του στους καρπούς, στα [[Φύλλα|φύλλα]] και στο ξύλο σε ποσοστά 76.0, 8.4 και 14.4%, αντιστοίχως, ενώ στο μεγάλο δένδρο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 45.0, 13.9 και 40.9.
  
  

Αναθεώρηση της 14:16, 13 Ιουλίου 2016

Γενικά, τα μεγάλα δένδρα έχουν μικρότερη παραγωγική ικανότητα από ότι τα μικρά δένδρα. Οι Forshey και Μckay συνέκριναν την κατανομή των υδατανθράκων μεταξύ ενός νάνου δένδρου μηλιάς (υποκείμενο Μ7) ύψους 3.1 μέτρων και ενός μεγάλου δένδρου (υποκείμενο σπορόφυτο) ύψους 8.4 μέτρων.

Διαπίστωσαν, ότι το μικρό δένδρο κατένεμε τους υδατάνθρακες του στους καρπούς, στα φύλλα και στο ξύλο σε ποσοστά 76.0, 8.4 και 14.4%, αντιστοίχως, ενώ στο μεγάλο δένδρο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 45.0, 13.9 και 40.9.



[1]


Βιβλιογραφία

  1. Γενική Δενδροκομία, του Καθηγητή Δενδροκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Α. Ποντίκη, 1997