Καρπός πεκάν
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:57, 30 Απριλίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)
Συντήρηση
Οι καρποί περιέχουν μεγάλη ποσότητα λαδιού (60-70%) και έτσι ταγγίζονται κατά τη συντήρηση. Οι ταγγισμένοι καρποί χάνουν τη γεύση τους λόγω οξείδωσης ή υδρόλυσης των λιπών και του λαδιού του σπέρματος σε ελεύθερα λιπαρά οξέα. Το πρώτο τάγγισμα σε καθαρή ψίχα μπορεί να διαπιστωθεί μετά από 4 μήνες στους 21oC και μετά από 2 χρόνια σε 1oC. Η συντήρηση στη χαμηλή αυτή θερμοκρασία είναι καλύτερη όταν εξασφαλιστεί σχετική υγρασία 75-80% και η υγρασία της ψίχας κυμαίνεται από 3,5-6%.[1]
Διαθρεπτική αξία
Η διαθρεπτική αξία των καρπών του πεκάν είναι παρόμοια με αυτή των καρυδιών και για αυτό σας παρεπέμπουμε να αναγνώσετε τον παρακάτω σύνδεσμο:
Διατροφική αξία καρπών πεκάν[2]
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
- ↑ H διατροφική αξία των καρυδιών