Ξένη ποικιλία οινοποιίας Aglianico
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 12:40, 11 Νοεμβρίου 2014 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)
Ερυθρή ποικιλία αμπέλου με ελληνική καταγωγή με πολύ ζωηρή με πρώιμη βλάστηση και όψιμη ωρίμανση, η παραγωγή είναι μέση και σταθερή. Δίνει ένα κρασί αρμονικό με έντονο χρώμα ρουμπινί, ταννικό, γεμάτο σώμα. Έχει δυνατότητες να παράγει οίνους μεγάλης παλαίωσης. Είναι επιτρεπόμενη ποικιλία στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδος και Φωκίδος.