Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ωρίμανση-Συγκομιδή καρπών πεκάν"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η συγκομιδή των καρυδιών γίνεται από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο ανάλογα με την ποικιλία. Το χαρακτηριστικό της ωρίμανσης των καρπών είναι ότι το πράσινο εξωτερικό περίβλημά τους αλλάζει χρώμα και αρχίζει να σχίζεται. Η συγκομιδή μπορεί να γίνει με μηχανικά μέσα (δονητές). Καλό είναι να στρώνονται πανιά πρός αποφυγή μόλυνσης των [[Καρπός πεκάν|καρπών]] από μικροοργανισμούς. Μετά τη συγκομιδή, οι καρποί αποξηραίνονται όπως τα [[Καρύδι|καρύδια]] (ποσοστό υγρασίας 8%). | + | Η συγκομιδή των καρυδιών γίνεται από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο ανάλογα με την ποικιλία. Το χαρακτηριστικό της ωρίμανσης των καρπών είναι ότι το πράσινο εξωτερικό περίβλημά τους αλλάζει χρώμα και αρχίζει να σχίζεται. Η συγκομιδή μπορεί να γίνει με μηχανικά μέσα (δονητές). Καλό είναι να στρώνονται πανιά πρός αποφυγή μόλυνσης των [[Καρπός πεκάν|καρπών]] από μικροοργανισμούς. Μετά τη συγκομιδή, οι καρποί αποξηραίνονται όπως τα [[Καρύδι|καρύδια]] (ποσοστό υγρασίας 8%).<ref name="Η καρυδιά πεκάν"/> |
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Η καρυδιά πεκάν"> [{{#show:Ιστοσελίδα Μoa/Η καρυδιά πεκάν| ?has link}} Η καρυδιά πεκάν]</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια πεκάν| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια πεκάν| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:51, 23 Ιουνίου 2015
Η συγκομιδή των καρυδιών γίνεται από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο ανάλογα με την ποικιλία. Το χαρακτηριστικό της ωρίμανσης των καρπών είναι ότι το πράσινο εξωτερικό περίβλημά τους αλλάζει χρώμα και αρχίζει να σχίζεται. Η συγκομιδή μπορεί να γίνει με μηχανικά μέσα (δονητές). Καλό είναι να στρώνονται πανιά πρός αποφυγή μόλυνσης των καρπών από μικροοργανισμούς. Μετά τη συγκομιδή, οι καρποί αποξηραίνονται όπως τα καρύδια (ποσοστό υγρασίας 8%).[1]
Βιβλιογραφία